• Фибробетон
Фибробетон
Фибробетон
Фибробетон
Фибробетон

ФИБРОБЕТОН е бетон, смесен с цимент и пясък, армиран със специални алкалноустойчиви стъклени нишки. Фибробетонът е бетон от по-високо качество с ниска водопропускливост, което го прави много по-устойчив, здрав и дълготраен в сравнение дори и с най-висококачествените стандартни видове бетон.

Износоустойчивост
Фибробетонът е с висока степен на износоустойчивост.
В лабораторни условия при провеждане на ерозионен тест за 60 години блок фибробетон с дебелина от 10 мм губи едва 1 мм от повърхността си.

Звукоизолационни свойства
Материал с дебелина 10 мм ( 20 кг/м2) и притежава стойност на поглъщане
22 dB ? 39 dB и 300 Hz ? 400 Hz, при допустими 30 dB.
 
Пожароустойчивост
Стабилността и цялостта се запазват и пламъкът не прониква в структурата на материала. Топлината не може да превиши 140 C от защитената страна.


ФИБРО-РЕФЛЕКСБЕТОН е вид бетон, произведен с фибри и специални добавки с отразяваща боя в своята структура.

През нощта повърхността излъчва акумулираната през деня светлина, благодарение на специалните добавки, използвани при тази технология.

Повърхностите могат да се произведат в широк диапазон форми и цветове чрез различни размери на добавките.

При изпълнение на облицовъчни панели по тази технология през деня виждате оформлението на „облицовъчния материал”  в неговата обичайна форма и текстура, докато през нощта излъчването на светлината променя визията на повърхността и формите и текстурите изглеждат много различни и блестящи.

Фасадата може да се оформя изцяло или частично с   Fibro-Refleksbeton.

Пести се енергия, намаляват се не само разходите за осветяване на фасадата, но се опазва и околната среда.

Използването на Fibro-Refleksbeton е страхотна идея!

ФИБРО-ТРАНСБЕТОН

Прозрачният, прозиращ бетон е вид бетон, произведен от комбинация на специални добавки и оптични нишки.

Fibro-Transbeton предава на повърхността на фасадата изображения, движения и цветове на предмети, намиращи се зад стената. Може да се произвежда в дебелина по избор и на големи размери.

Разположението на оптичните нишки е в зависимост идеите на архитекта за оформлението на орнаментите, цветовете и текстурата с възможност за уникалност и неповторимост.

Тази нова технология е изключително предизвикателство за проектанти, архитекти и дизайнери, които желаят да пренесат върху фасадата изображения, движения, цветове и светлина, намиращи се зад стената.