Доставка на геосинтетични продукти през 2020

През 2020 г. Гимекспорт АД реализира поставените цели и успешно достави цялата гама геосинтетични продукти за 20 броя общински и промишлени Депа за отпадъци, от които със собствена механизация и опитен екип изпълни качествено и в срок монтажните дейности върху 340 дка.

 

ГИМЕКСПОРТ АД приключи успешно и в срок строителните дейности

по техническата рекултивация на клетка II от действащото съоръжение за депониране на отпадъци от дейността на ТЕЦ Eй и Ес Марица-Изток 1 на обща площ 220 дка.

 

Подпорни съоръжения от габиони

ГИМЕКСПОРТ АД участва активно в ремонтно-възстановителните работи на язовири със застрашаваща инфраструктура чрез доставка на габиони и матраци за язовири Лещака, Керезлъка и Пчела.

 

Първи инфраструктурен обект зад граница

ГИМЕКСПОРТ АД приключи успешно и в срок строителните дейности по изграждането на първия обект зад граница – изолационния екран на клетка А от сметището „Савина Стена“, Косово с обща площ 26,6 хка.

Проектът е част от предприсъединителната програма ИПА на Европейската комисия и е в съответствие със стратегията за опазване на околната среда, залегнала в Националния план за развитие на Косово.

Изгради се първата клетка с техническа и технологична инфраструктура на обща площ 3 хка.

В изолационния екран на клетката се вложиха само висококачествени материали от утвърдени европейски производители на бентонитова хидроизолация, геомембрана ПЕВП, защитен геотекстил ПП, дренажен геокомпозит .              

Строежът се изпълни в съответствие с одобрените проекти и изискванията на Европейската комисия и действащата нормативна уредба.

 

Балкански поток

В оспорвана конкуренция ГИМЕКСПОРТ АД успешно продава геоклетки за новоизграждащите участъци от Газопровода „Балкански поток“.

 

Нов инфраструктурен обект

ГИМЕКСПОРТ АД приключи успешно и в срок строителните дейности по разширението на действащото депо за фосфогипсов отпадък от дейността на Агрополихим АД.

Изградиха се две нови клетки с техническа и технологична инфраструктура на обща площ 76 дка.

В изолационните екрани на клетките и на Ретензионния басейн се вложиха само висококачествени материали от утвърдени европейски производители на бентонитова хидроизолация, геомембрана ПЕВП, защитен геотекстил ПП, високоякостни геомрежи, различни дренажни геокомпозити , геоклетки,

рогозки и мрежи за контрол на ерозията;

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и изискванията на действащата нормативна уредба, за което в началото на м. Септември т.г. ДНСК издаде Разрешение за ползване.

 

Изпълнени инфраструктурни обекти на територията на община Омуртаг

През м. Юли 2020 г. екипът на ГИМЕКСПОРТ АД изпълни успешно и в срок строителните дейности по изграждането на Клетка 2, Етап II от Регионалното депо за неопасни отпадъци на гр. Омуртаг.

В изолационния екран на клетката се вложиха само висококачествени материали от утвърдени европейски производители на бентонитова хидроизолация, геомембрана ПЕВП и дренажен геокомпозит за площен дренаж; 

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и изискванията на действащата нормативна уредба.

 

През м. Юли 2020 г. екипът на ГИМЕКСПОРТ АД изпълни успешно и в срок строителните дейности по техническата рекултивация на Клетка 1 от Регионалното депо за неопасни отпадъци на гр. Омуртаг.

В горния изолационен стой на клетката се вложиха само висококачествени материали от утвърдени европейски производители на бентонитова хидроизолация и дренажен геокомпозит с два слоя филтриращ геотекстил; 

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и изискванията на действащата нормативна уредба.

 

 

 

През м. Юли 2020 г. ГИМЕКСПОРТ успешно участва в изграждането на виадукти и мостово съоръжение

През месец Юли 2020 г. дружество ГИМЕКСПОРТ успешно участва в изграждането на 6 бр виадукти и 1 бр мостово съоръжение в новия участък по АМ „Хемус“ от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ от км 310+940 до км 327+260 с доставка на различни видове еластомерни лагери.

Общата дължина на новоизграждащия се участък е 16,32 км и вкл.

  • Пътен възел – 1 бр.;
  • Пътна връзка с път I-4 Коритна – Белокопитово;
  • Виадукти - 6 бр.;
  • Мост – 1 бр.;
  • Надлез – 1 бр.;
  • 11 бр. пресичания със селскостопански пътища.
 

Ремонтно-възстановителни работи на виадукта край с. Потоп с доставката на еластомерни лагери

През м. Юли 2020 г. дружество ГИМЕКСПОРТ успешно участва в  извършване на ремонтно-възстановителните работи на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на АМ „Хемус“ с доставката на еластомерни лагери.

 

Виадуктът при 19-и км на АМ "Хемус" е с дължина 525 м. В експлоатация е от 1975 г. и оттогава не е основно ремонтиран.

Ремонтно-възстановителните работи през 2020 г. включваха ремонт на връхната конструкция на съоръжението в посока столицата и привеждането й в съответствие със съвременните противоземетръсни изисквания. Рехабилитация на гредите и пътната плоча, полагане на нова асфалтобетонова настилка, изграждане на нов отводнителен колектор за възстановяване на нормалното отводняване на съоръжението.

 

Ремонтно-възстановителните работи по Софийски околовръстен път

През м. Юли 2020 г. дружество ГИМЕКСПОРТ успешно участва в извършване на ремонтно-възстановителните работи по Софийски околовръстен път на естакада при Бистришко шосе с доставката на дилатационни фуги.

 

„ГИМЕКСПОРТ“ АД участва в изграждането на мостовите съоръжения от Софийски околовръстен път II-18

„ГИМЕКСПОРТ“ АД участва в изграждането на мостовите съоръжения от Софийски околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“

Проектът предвижда изграждане на две платна с по 3 ленти за движение в посока, разделителни ивици, 2 локални платна с по две ленти за движение и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела –към с Лозен, към с. Герман, към квартал Горубляне и към квартал Младост IV. Предвидено е изграждане на 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.

Дружество „Гимекспорт“ достави еластомерни лагери за мостовите съоръжения.

 

Устойчиво управление на водите

През последните месеци на 2019 г. Гимекспорт АД активно участва в проекти за устойчиво управление на водите, свързани, както с изолиране на водоеми, торови лагуни, рибарници, саниране на напоителни канали за намаляване загубите на вода, така и с укрепителни мероприятия на язовири за намаляване рисковете от наводнения чрез различни иновативни продукти.

 

Гимекспорт АД участва в ремонтни дейности на АМ Струма

Гимекспорт АД участва в ремонтни дейности на Автомагистрала "Струма" с доставката на дилатационни фуги.

 

Гимекспорт АД участва в ремонта на изгорелия мост на АM Струма

Гимекспорт АД участва в ремонта на изгорелия мост на Автомагистрала "Струма" с доставка на еластомерните лагери.

 

Жилищен комплекс German Aprtments

От началото на строителството в края месец Януари 2019 г. жилищен комплекс German Aprtments не спира да привлича купувачите, а интересът им нараства с напредъка на строежа.


Да си припомните предимствата на German Aprtments, да видите как върви строителството във времето, както и да разгледате оставащите последни налични за продажба жилища в комплекса посетете www.german-apartments.comили изпратете Вашето запитване на ел. поща: office@german-apartments.com.

Изберете своя дом в German Aprtments и започнете нов живот в качествена среда с много удобства!

 

Разполагаме с офис до обекта.

Заповядайте на оглед или се обадете на тел: 08885 003 979

 

Гимекспорт АД предлага на Българския пазар нови модулни фуги

Те са проектирани с горещо валцоване профилирани пръти и интегрална форма.

Дилатационните фуги Тип  HS-C, HS-Z  и HS-L са приложими при мостови съоръжения с дилатация по-малка от 80 мм.

За мостови съоръжения с дилатация от 80 мм до 1200 мм са подходящи дилатационните фуги Тип HMD, произведени

с гранична греда, средна греда, напречна греда и плъзгащ механизъм.

Профилите са изработени от специална  стомана S355 за мостове.

Якостта на опън на стоманата е по-голяма от 480 МРа и позволява огъване при не повече от 210 МРа.

За повече информация изпратете запитване на ел.поща: office@gimexport.net

 

Скритият скъпоценен камък

Първият затворен жилищен комплекс в с. Герман се състои от две луксозно еднотипни пет-етажни сгради. Чудните панорамни гледки към красивата зеленина на п.л. Лозен, Витоша и Стара Планина могат да се видят и днес от всички етажи.

Апартаментите са просторни и светли, с 1, 2 и 3 спални и панорамни гледки към трите планини. Фасада ще има елегантно класически завършек/елементи. Към цената са включени парко място, зелени зони, контролиран достъп и детска площадка.

Цените започват от €890 на кв.м.

Разширението на околовръстният път от столичният квартал „Младост“ до края на бул. „Цариградско“ стартира тази година и ще бъде приключен през средата на 2021г.

Село Герман със своята комуникативност, променлив терен, природа, тишина и ниско строителство е една от най-динамично развиващите се области около София. За минимално време се достига автомагистрали А1 (Тракия), А2 (Хемус) и А3 (Струма), летище София и Център.

Паралелно с разширението на околовръстният път ще стартира за газификацията на урбанизираната територия на Герман, която ще направи областта още по атрактивна.

За Повече Информация: https://www.german-apartments.com

 

ГИМЕКСПОРТ АД е вписано Централния Професионален регистър на строителя

От месец Април 2019 г. ГИМЕКСПОРТ АД е вписано Централния Професионален регистър на строителя и е носител на Удостоверения на 1-ва, 2-ра и 4-та група строежи.

 

Гимекспорт АД представя на Българския пазар

Пожароустойчиво покривало за защита от плевели - Иновативен продукт за по-безопасна среда.

Пожароустойчивото Защитно покривало е специално проектирано да обедини основните характеристики на традиционните защитни покривала с новите специални свойства, с цел ефективно предотвратяване разрастването на огъня.

Пожароустойчивото Защитно покривало е самозагасващо се, UV-стабилно и има способността да възпрепятства и забавя разпространението на огъня, с което допринася за създаването на по-безопасна среда за развитието на растенията.

Пожароустойчивото Защитно покривало успешно заменя традиционните защитни покривала при използването в оранжерии, градини, детски градини, зелени зони и др. като значително намалява риска от възможен пожар.

 

Промоция

От 27-ми Март 2017г. очаквайте в електронния ни магазин http://gimexportshop.com промоционално намаление - 15% на всички продукти до изчерпване на наличностите.

 

Гимекспорт АД сключи нов договор за биологична рекултивация

След проведен конкурс американският инвеститор „ЕйИЕс ЗС – Марица Изток 1” ЕООД сключи договор с “Гимекспорт” АД за биологична рекултивация на терени

 

Гимекспорт АД спечели нова обществена поръчка

"Гимекспорт" АД се пребори с конкуренцията и спечели нова обществена поръчка за хидроизолация на покриви в системата на НЕК. Доказаното качество, балансираната оферта и сроковете за изпълнение натежаха на везните.